Világ: Még hónapokig folytatódhat a háború az izraeli vezérkari főnök szerint

Világ: Még hónapokig folytatódhat a háború az izraeli vezérkari főnök szerint

Gáza déli és középső része felé fordul az izraeli hadsereg, hogy az ottani Hamász-zászlóaljakat is felszámolja és elérje a túszok kiszabadítását.

Izrael háborúban

Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul, akikért cserébe palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A fogolycseréket, a tűzszüneti megállapodást és a konfliktus más fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

Izrael háborúja a Hamász ellen a Gázai övezetben még hónapokig folytatódni fog – mondta az izraeli hadsereg vezetője. Herzi Halevi, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vezérkari főnöke (képünkön) szerint kiterjesztik a hadműveleteket Gáza déli és középső részén, mivel az északi részeken már közel van ahhoz, hogy felszámolja a Hamász zászlóaljait.

A Guardian híre szerint Halevi kijelentette, hogy a háború „sok hónapig folytatódni fog, és különböző módszerekkel fogunk dolgozni, hogy eredményeinket hosszú ideig megőrizzük”. Hozzátette: “Nincsenek varázslatos megoldások, amikor egy terrorszervezet alapos felszámolásáról van szó, kivéve, ha makacsul és elszántan harcolunk.”

A vezérkari főnök arról is beszélt, hogy az IDF el fogja érni a Hamász vezetését, „akár egy hétig, akár hónapokig tart”. Ennek érdekében – mondta – “fokozzuk a katonai nyomást, erőteljesen és megtévesztő módon”. Ez pedig reményei szerint lehetővé teszi “a háború céljainak megvalósítását, a Hamász felszámolását és a túszok visszatérését”.

HVG