Imádja az internet népe ezt a megfázás elleni csodaszert

Imádja az internet népe ezt a megfázás elleni csodaszert

Egy Tim Spector nevű tudós osztotta meg a „csodaszer” receptjét az Instagram-oldalán. A brit epidemiológus, orvos és tudományos író szerint az erjesztés a legjobb gyógymód mindenre. Szerinte nemcsak zöldségeket lehet fermentálni, ezzel az eljárással készül a legjobb megfázás elleni „gyógyszer” is.

Az elkészítéséhez pár gerezd fokhagymára és egy fél üveg mézre lesz szükségünk. Nincs más dolgunk, mint a fokhagymákat hozzáadni a mézhez és alaposan összekeverni. Az alábbi videóban nézheted meg, Spector hogyan csinálja:

Objektum doboz

„Hagyjuk a keveréket sötét helyen erjedni, és mindennap fordítsuk meg az üveget, hogy a fokhagymagerezdek a folyadék alatt maradjanak. Az üveget néhány naponta ki kell nyitni, hogy „böfögtessük” – mondja Spector. Az orvos megjegyezte, a videót nyáron forgatták Spanyolországban, amikor sokkal melegebb volt. A hidegebb hónapokban a keveréknek hosszabb időre van szüksége a teljes erjedéshez.

Minél tovább hagyjuk állni, annál hatásosabb. Hűtőbe sem kell tenni, a kamrában akár egy évig is eláll. Ha türelmetlenek vagyunk, nyugodtan kóstoljuk meg, ez nem zavarja meg a folyamatokat – mondja az orvos.

A fokhagyma tele van prebiotikus inulinrosttal, amely támogatja a bélrendszer egészségét, és antimikrobiális valamint vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a megfázás és az influenza elleni küzdelemben – mondja Spector. Hozzátette: az erjesztett fokhagymás mézet a torokfájás és a nátha leküzdésére önmagában fogyaszthatjuk, de alapja lehet salátaönteteknek, csorgathatjuk sült zöldségekre és húsokra is.

Írta a Magyar Hírlap