Így nézhetett ki valójában VIII. Henrik és feleségei

Így nézhetett ki valójában VIII. Henrik és feleségei

Számtalan film, sorozat és regény is született már VIII. Henrikről és feleségeiről. A korabeli festményekből és ránk maradt emlékekből újraalkotta a történelem legismertebb királyát és feleségeit egy grafikus. Becca Saladin műveit az Instagramon bárki megtekintheti.

Objektum doboz

A király első felesége Aragóniai Katalin volt, akit ugyan nem végeztetett ki a király, de azért, hogy elválhasson tőle, megalkotta az anglikán egyházat, ahol engedélyezett a válás.

Objektum doboz

Boleyn Annát feleségül is vette VIII. Henrik, ám ő nem volt olyan szerencsés, mint elődje. Kivégezték.

Objektum doboz

Seymour Johannával való jegyességét VIII. Henrik Boleyn Anna kivégzése után egy nappal be is jelentette. A királyné fiút szült a királynak, de nem sokkal később elhunyt.

Objektum doboz

Ezután Klevei Annára esett a király választása, ám mai szavakkal fogalmazhatnánk úgy, hogy nem működött köztük a kémia. VIII. Henriknek élőben már nem tetszett választottja. Ezért egy nagyobb összeget ajánlott neki, ami a királyné elfogadott és elváltak.

Objektum doboz

Howard Katalin még 18 éves sem volt, amikor a király féltékenységből kivégeztette.

Objektum doboz

VIII. Henrik utolsó felesége Parr Katalin volt. Nagy korkülönbség volt köztük. A királyné nem volt szerelmes a királyba, de nem mondhatott nemet. A király haláláig egy párt alkottak.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap