Bunyó karácsonyig

Bunyó karácsonyig

Több érdekességet is összegyűjtött a Magyar Nemzet a filmmel kapcsolatban.

Az egyik legmeglepőbb érdekesség, hogy a film forgatókönyvét Jess Hill, Terence Hill legidősebb fia írta.

Valószínűleg arról sem sokan hallottak, hogy nemcsak Terence Hill, de Bud Spencer fia is közreműködött, ugyanis Giuseppe Pedersoli volt a film producere. Sokak számára lehet újdonság az is, hogy Terence Hill főszereplő és rendező is volt egy személyben.

Bud Spencer és Terence Hill egyedül is sikeresek voltak, ezért egy filmbe csábítani őket nehéz és költséges feladat volt. Az első terv az volt, hogy Don Quijote és Sancho Panza történetét dolgozzák fel egyfajta új köntösben. Az előkészületek már meglehetősen előrehaladott állapotban voltak. Sőt, Dr. Jekyll és Mr. Hyde történetének feldolgozása is felmerült. Végül Terence Hill állt elő a westernkomédia ötletével.

Bujtor István ebben kölcsönözte utoljára a hangját Bud Spencernek. Bár csak 15 évvel később hunyt el, a feladatot többé nem vállalta.

Bemutatása után nem szerepelt túl jól a mozikban, mindössze 742 millió lírát hozott, gyorsan le is vették a vásznakról. A külföldi vetítéseknek hála végül legalább a saját költségeit fedezte.

Az IMDb listáján tízből mindössze hat pontot szerzett a film (Magyarországon 6,6-os az átlag). A Rotten Tomatoes oldalon pedig 35 százalékon áll. Ettől függetlenül a rajongók nagy kedvence, a televíziók minden évben többször műsorra tűzik.

Írta a Magyar Hírlap