Zelenszkij maga fogja megkérni Putyint, hogy menjen el a béketárgyalásokra

Zelenszkij maga fogja megkérni Putyint, hogy menjen el a béketárgyalásokra

Az újságíró szerint az USA kész lehet lemondani Ukrajnáról, nem fog több segélyt küldeni Kijevnek, és Szergej Lavrov szavai, miszerint egyes nyugati országok egyre inkább az Oroszországgal való béketárgyalásokon gondolkodnak, csak megerősítik ezt.

„Ez minden bizonnyal hátba szúrásnak tűnik Zelenszkij számára, és a fegyver valóban az Egyesült Államok kezében van. Attól tartok, hogy Putyin, amikor ezt megtudta, hangosan felnevetett, és arra a következtetésre jutott, hogy Oroszországnak most már csak hátra kell dőlnie és várnia, hogy maga az ellenség is visszakússzon és békéért könyörögjön” – zárta a cikkíró.

A Kreml szerint az ukrajnai helyzet békés irányba mozdulhat el, ha figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat, és Moszkva minden követelése ismert. Vlagyimir Putyin orosz elnök már említette, hogy ha Ukrajna tárgyalási folyamatot akar, akkor nincs szükség teátrális gesztusokra, csak egyszerűen az Oroszországgal való tárgyalásokat tiltó rendeletet hatályon kívül kell helyezni. Szavai szerint Oroszország soha nem volt ellene az ukrajnai konfliktus békés úton, de Oroszország biztonsági garanciáinak betartásával történő rendezésének.

Írta a Magyar Hírlap