Újabb ötmilliárd forint az egészségügyi intézmények fejlesztésére

Újabb ötmilliárd forint az egészségügyi intézmények fejlesztésére

MH/MTI
2023. december 21. csütörtök. 18:04

Takács Péter hangsúlyozta: a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában. Az Egészséges Budapest Program keretében újabb, csaknem ötmilliárd forint felhasználásáról született kormányhatározat, ebből az összegből Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

Az említett támogatáson felül a kormány 400 millió forint támogatást biztosított a zuglói önkormányzat számára – tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, bár a támogatásról már 2021-ben döntés született, a kormány által biztosított forrás azóta sem került felhasználásra.

Annak érdekében, hogy a zuglói lakosok ne essenek el a fejlesztési forrástól a baloldali kerületvezetés alkalmatlansága miatt, a kormány a vonatkozó kormányhatározat módosításával lehetővé tette, hogy a támogatást a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztésre, valamint épületfelújításra és -korszerűsítésre használhassa fel – fejtette ki Takács Péter.

Írta a Magyar Hírlap