Egy felmérés szerint, ha nyolc héten át minden nap fogyasztunk csokit, csökkenti a negativitás, a depresszió és a szorongás érzését – írja meg a life.hu.
A kakaóbabban található antioxidáns flavanolok megakadályozhatják a sejtkárosodást, ami megzavarja a hormonokat és az agyi jeleket – állítják a kutatók. A flavanolok leginkább a csokoládé készítéséhez használt sötétebb kakaófajtákban vannak.
A vizsgálatban 60 egészséges, 40 és 60 év közötti nő kapott csokoládéitalt vagy csokoládé ízű italt, amely nem tartalmazott kakaót. Két hónap elteltével a kakaót fogyasztók jobban teljesítettek a hangulati skálán, és arról is beszámoltak, hogy energikusabbak lettek.
Eredményeink szerint középkorú nőknél a kakaókivonat csökkenti a depressziót, a fáradtságot és a szorongást, és javítja a hangulatot – idézi Masakazu Terauchi kutatót a The Sun.
Írta a Magyar Hírlap