Orbán Viktor: Ez nem a mi háborúnk

Orbán Viktor: Ez nem a mi háborúnk

2023. december 20. szerda. 18:20
Frissítve: 2023. december 20. 18:25

A miniszterelnök elmondta: a világnak az a jó, ha ezt a háborút lokalizálják és nem válik az egész világot elborító összecsapássá. Emlékeztetett: a Krím elfoglalása esetében ugyanez történt, akkor sikerült elszigetelni a konfliktust.

Orbán kiemelte: a háborúnak van forró, meleg, véres dimenziója, százával, ezrével vesznek oda az emberek minden nap. „Tűzszünet és tárgyalás – ide kellene eljutni” – szögezte le ismét Orbán Viktor.

Venni már vettünk fel az EU-ba tagként, mi is részt vettünk fogadóként is a felvételi eljárásban, ismerjük a folyamatot. De olyat még sosem csináltunk, hogy háborúban álló országgal kezdünk csatlakozási tárgyalásokat – emelte ki a miniszterelnök, majd sorolni kezdte a kérdéseket: az a része is tag lesz, amelyet az orosz fél megszállva tart, vagy egyáltalánb, hány lakosa van ma annak az országnak.

A fivarozók bajba kerültek, mert beengedtük az ukránokat a piacainkra, a mezőgazdászok is bajba kerülhetnek, ezeket a kérdéseket le kell tisztázni, emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta: Brüsszel nem készített tanulmányt, amely a költségeket számba veszi és objektív jelentés sem készült, amely alapja lehetne a vitatkozásnak.

Írta a Magyar Hírlap