Nem pihennek a babérjaikon a Kossuth-díjas énekeseink

Nem pihennek a babérjaikon a Kossuth-díjas énekeseink

Czuppon Réka
2023. december 17. vasárnap. 6:52

Vérpezsdítő szórakozást ígér a Budapest Bár vasárnapi dupla koncertje a Várkert Bazárban. A zenekar a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Leggyakrabban filmslágereket, kuplékat, táncdalokat adnak elő mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, de emblematikus rock- és pop slágereket is feldolgoznak, ahogyan az a Várkert Bazárban sem lesz másképp.

Kovács Kati

Nagyzenekaros koncertet ad Kovács Kati Debrecenben

Rendhagyó helyszínen, a Debreceni Református Nagytemplomban ad adventi koncertet hétfőn este Kovács Kati. A koncert zenei anyaga és a szimfonikus hangszerelés a Kossuth-díjas művésznő 75. születésnapja alkalmából létrejött turnéra állt össze, de az érdeklődés akkora iránta, hogy ezt a formációt továbbra is műsorán tartja.

A szintén Kossuth-díjas Zorán túl a nyolcvanon is fáradhatatlan, a decemberi koncertsorozata 13-án Törökszentmiklóson kezdődött, 17-én Szekszárdon, majd 19-én Veszprémben ünnepel együtt a közönségével, Zorán visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és egyben megunhatatlan dalok mellett mindig megszólalnak ritkábban játszott szerzemények, zenei csemegék, valamint helyet kapnak a műsorban a válogatott muzsikusokból álló zenekar különleges produkciói is.

A szintén veterán és Kossuth-díjas, 76 éves Demjén Ferenc sem a bevásárlással tölti az ünnep előtti hetet, vasárnap Veszprémben, 22-én Szeged lép színpadra, és az év végi Rózsi-buli sem marad el a budapesti Papp László Sportarénában december 30-án.

Előszilveszteri hangulatot ígér a Hooligans koncertje december 28-án. A népszerű együttes több mint huszonöt éve töretlenül koncertezik, ontja a slágereket és időről időre nagyszabású Aréna show-t mutat be rajongóinak. A zenekar 28-án újra beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, ahol szándéka szerint egy látványos rock koncerttel kápráztat el mindenkit.

Írta a Magyar Hírlap