Megoldhatják a dokumentumfilmben bemutatott megoldatlan rejtélyt

Megoldhatják a dokumentumfilmben bemutatott megoldatlan rejtélyt

Az ügy a The Keepers című, egy megoldatlan rejtélyt bemutató dokumentumfilm 2017-es megjelenése után kapott újból figyelmet, amelyben felmerült, hogy Malecki eltűnése kapcsolatban állt egy apáca meggyilkolásával. A nővér holttestét exhumálták, a DNS-vizsgálat azonban nem támasztotta alá a feltételezést, hogy a két gyilkosságot ugyanaz a tettes követte volna el.

Mindezek ellenére az év elején új remény ébredt arra, hogy a Malecki-rejtélyre fény derülhet, amikor a hatóságok bejelentették, hogy megoldottak egy másik gyilkossági ügyet: a 16 éves Pamela Conyers 1970-ben tűnt el ugyanabból a bevásárlóközpontból, mint Malecki, és szintén megfojtották.

A nyomozók újabb DNS-technológiát és genealógiai kutatást használtak, és azonosították a gyanúsítottat: egy Forrest Clyde Williams III nevű férfit, aki 2018-ban természetes halállal halt meg. A nyomozók azonban bizonyítékok hiányában nem tudták összekötni őt a többi megoldatlan gyilkossággal.

Új fejlemény azonban, hogy a nyomozók exhumálhatják Malecki holttestét, hogy DNS-mintát vegyenek tőle – erről Kurt Wolfgang beszélt, akinek nonprofit szervezete segíti a Malecki családot. A férfi hozzátette, hogy bár a gyilkosság 54 évvel ezelőtt történt, mindenképp segítene a hozzátartozóknak, ha tudnák, mi történt.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap