Titkos bunkert építtet Zuckerberg Hawain?

Titkos bunkert építtet Zuckerberg Hawain?

Hogy mennyire titkos az beruházás, amelyet több ukrán hírportál is megszellőztetett, és amely nyilvánosan is Zuckerberg nevére van bejegyezve, az véleményes, mindenesetre a Wired.com szerint, amelynek munkatársa nyilvános iratokat látott, egy 270 millió dolláros magánberuházásban luxusbunker készül, amelynek saját energia- és élelmiszer-ellátása és legalább harminc hálószobája lesz, közölte a Magyar Nemzet.

A történelem egyik legdrágább egyedi építési projektje lehet Mark Zuckenberg, a Meta tulajdonosának új terve.

A részben elkészült épületegyüttes több mint tucatnyi épületből áll, összesen legalább harminc hálószobája és harminc fürdőszobája van. A portál több, az építkezésen dolgozó emberrel is interjút készített, és megtudta tőlük, hogy mindenkinek titoktartási szerződést kellett aláírnia. A nyilvános iratok és bírósági dokumentumok arra utalnak, hogy a nagyjából 1400 hektáros épületegyüttes tervezését és építését titok övezi.

A Koolau Ranch néven ismert ingatlan a tervdokumentumok szerint egy 5000 négyzetméteres földalatti menedékházat tartalmaz majd, saját energia- és élelmiszer-ellátása van, és a telekvásárlási árakkal együtt több mint 270 millió dollárba kerül.

Az építkezést hatalmas fallal vették körül, hogy távol tartsák a kíváncsiskodókat, a kapunál őrök teljesítenek szolgálatot. A Wired információi szerint az építkezésen dolgozó különböző csapatok egymás közt sem beszélgethetnek a projektről, mindenkinek csak a saját területére van rálátása, és csak arról van információja.

Atombiztos, mindenféle kataklizmák ellen védelmül szolgáló földalatti bunkert már többen építettek a világtörténelemben, köztük Adolf Hitler, Nicolae Ceacescu és Fogarasi Árpád, de valahogy egyik sem lett megmenekülésük kulcsa. Ahogy Szalacsi Sándor fogalmazott az ikonikus dokumentumfilmben: „Igen. Nem. Az ellen nem véd.”

Írta a Magyar Hírlap