Börtönbüntetést kapott Amerikában Bródy János fia

Börtönbüntetést kapott Amerikában Bródy János fia

Az amerikai bíróság bűnösnek találta három vádpontban a zenész 38 éves fiát, aki szándékosan, bosszúból megrongálta egy bank számítógépes rendszerét, miután a pénzintézet kirúgta őt.

Bródy Dániel a First Rebuplic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan külső adathordozót, amelyen pornográf tartalom volt.

A cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított ellene, és hamarosan meg is váltak tőle, aki – a San Francisco Chronicle beszámolója szerint – a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte, és bosszút állt.

A cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú scriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bankkódjában a volt kollégák számára, és más bankalkalmazottnak adta ki magát azzal, hogy munkamenetet nyitott a nevükben. A vádiratban az is szerepel, hogy emailben elküldött magának egy saját bankkódot több mint ötezer dollár értékben.

Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több mint 70 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből.

A nyomozás elején hazudott, így a titkosszolgálatot is be kellett vonni az ügy teljes felgöngyölítésébe.

A bíróság összesen 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte, valamit arra is kötelezte, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, ami 182 millió forintnak felel meg.

A Borsban név nélkül megszólalnak magyarországi barátai is, akik nem értik, mi történhetett vele, úgy gondolják, a középkorú férfira nem volt jó hatással Amerika. Mint mondták, úgy sejtik, a férfi a tengerentúlon lenullázta magát egy életre, és ezért talán hazatér majd Magyarországra.

Írta a Magyar Hírlap