Nem igazi a pancsolás medence vízforgató nélkül

Nem igazi a pancsolás medence vízforgató nélkül

2023. december 15. péntek. 7:10

dolog, ha nem kell tömött sorokban várnunk, amíg sorra kerülünk a strandbelépőre várva. Ahhoz viszont, hogy a saját kertünkben pancsolhassunk, meg kell teremtenünk a megfelelő körülményeket, amikhez hozzátartozik a medence gépészeti elemek beszerzése is. A medence vízforgató az egyik legfontosabb tartozék, mivel fontos szerepet játszik a víz és a medence tisztán tartásában.

Miért érdemes medence vízforgatót használni?

Manapság már nagyon gazdaságos feltételek mellett hozzájuthatunk a merevvázas vagy felfújható medencékhez. Nem is az a gond, hogy ezek a termékek drágák lennének, hanem inkább az kerülne sokba, ha minden elkövetkező használat előtt újra töltenénk vízzel. Ez több ezer litert is jelenthet minden alkalommal. Képzeljük el, hogy egy nyári szezon alatt mennyi víz menne így kárba és mekkorára duzzadna a vízszámlánk.

A medence vízforgató segít fenntartani a medence vizének tisztaságát. A vízforgató berendezés szűri az iszapot, szennyeződéseket és egyéb részecskéket, így a medence vize tiszta és friss marad. Vízforgató rendszer nélkül a szennyeződések, levelek és más részecskék könnyen felhalmozódhatnak a medence vízében, rombolva annak tisztaságát. Továbbá folyamatosan keringeti a vizet, segítve az egyenletes vegyszereloszlást. Az állandó vízkeringés hiánya növeli az algaképződés esélyét. Az alga nemcsak esztétikailag zavaró, hanem a víz minőségét is ronthatja. Valamint az állóvíz ideális élőhelyet biztosít a káros baktériumoknak és mikroorganizmusoknak.

A folyamatos áramoltatás mellett, olyan szűrővel rendelkezik a medence vízforgató, ami a mikroszkopikus részecskéket is képes kiszűrni.

A modern változatok már automatizált működésre képesek az időzítőknek és érzékelőknek hála. Ráadásul nem igényelnek különösebb karbantartást a szűrő tisztításán kívül.

Több idő jut a pihenésre

Nem kell a medence tisztításával töltenünk az időt mielőtt megmártóznánk a vízben. Mindig friss és tiszta vízre számíthatunk, így nincs egészségügyi kockázata a nyári pancsolásnak, köszönhetően a medence vízforgatónak.

Írta a Magyar Hírlap