Megsemmisítő beszólást kapott a háborúpárti politikus

Megsemmisítő beszólást kapott a háborúpárti politikus

A TikTokon most nagyon érdekes videóra bukkantunk. Az viszonylag közismert, hogy Amerikában két nagy párt van, mindig kettő között dől el a választás: a demokraták és a republikánusok. Mielőtt azonban elkezdődnek a választások, óriási csata megy a pártokon belül is az elnökjelöltségért. Mivel 2 párt kevésbé tud árnyalt véleményeket lefedni, mint ha mondjuk 6 vagy 7 lenne, ezért nyilvánvaló, hogy még az egy párthoz tartozók között is lehetnek akár szélsőséges véleménykülönbségek is.

A most megtalált videó a NewsNation című csatornán futott műsor volt, ahol az Alabama állami republikánus jelöltek vitáztak egymással. Alabama államot Amerikában úgy is hívják, hogy Heart of Dixie, vagyis a Dél szíve – hagyományosan konzervatív államról van szó, egykor kiterjedt nagybirtokos földművelés folyt az államban.

A műsorban 4 jelölt vitázott, név szerint: Chris Christie, Ron DeSantis, Nikki Haley és Vivek Ramaswamy. A legparázsabb vita Nikki Haley és Vivek Ramaswamy között alakult is. Ramaswamy gyakorlatilag megsemmisítette Nikki Haleyt, aki egyáltalán nem tudott mit válaszolni Ramaswamy kérdéseire.

Ramasvamy azzal kezdte, hogy közölte, az október 7-i izraeli terrortámadások aljas cselekedet voltak, de szerinte Nikki Haley-nek az a kijelentése, miszerint aznap Amerikát is támadás érte, egész egyszerűen hazugság – ezt bebizonyítandó megkérte, hogy mutassa meg a térképen, hol van Izrael és hol Amerika, a kettő ugyanis nem ugyanaz az ország.

Nikki Halley már korábban közölte, hogy szerinte Ukrajnába még több fegyvert és még több katonát kellene küldeni, mire Ramasvamy megkérdezte, hogy hívják a 3 ukrajnai tartományt, ahová a több milliárd dollárt és a rengeteg katonát kellene küldeni, mire Haley megint csak nem igazán tudott mondani semmit, csak zavartan nézni.

Az mindenesetre biztosan tűnik, hogy a jövő évi amerikai választások eseménydúsak lesznek.

Írta a Magyar Hírlap