A terrorveszély fokozódása miatt a németek ötöde nem megy idén karácsonyi vásárokba

A terrorveszély fokozódása miatt a németek ötöde nem megy idén karácsonyi vásárokba

A németek 22 százaléka úgy döntött, hogy a megnövekedett terrorveszély miatt idén nem látogat el a karácsonyi vásárokba – derült ki a német Evangelische Nachrichtenagentur hírügynökség megbízásából az INSA-Consulere piac- és társadalomkutató intézet által készített felmérésből.

A V4NA nemzetközi hírügynökség összefoglalója szerint a kutatás rámutat, hogy a kockázatok miatt a nők nagyobb arányban (25 százalék) kerülik a vásárokat, mint a férfiak (19 százalék), a németek 48 százaléka azonban úgy nyilatkozott, hogy nem fog tartózkodni a karácsonyi vásárok látogatásától – számolt be róla a Katolische Nachrichten hírportál.

November végén figyelmeztetett fokozott terrorveszélyre a német hírszerzés. Akkor azt közölték, hogy a Hamász és Izrael között kitört háború következtében Európában is jelentősen megnőtt a radikális iszlamisták tevékenysége. Thomas Haldenwang, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője pedig elmondta, hogy erős a gyanú, hogy iszlamisták támadásokat terveznek végrehajtani nyugaton -írták.

A Tagesschau német hírcsatorna akkor arról tudósított, hogy két fiatal szélsőséges terrortámadást tervezett végrehajtani Németországban, lehetséges célpontjaik között egy karácsonyi vásár és egy kölni zsinagóga is szerepelt.

Írta a Magyar Hírlap