A legtöbbször hidegen, akár jégkockával isszuk a kólát, pedig a világ egyik legnépszerűbb üdítőitalából igazi téli, lélekmelengető italt is varázsolhatsz! A Mindmegettemeg is mutatja, hogyan!
A kóla eredeti recepjéről azt állítják, hogy tartalmazott gyógynövényeket és olyan fűszereket, mint a szerecsendió, a koriander, a fahéj és a neroli olaj. Bár ez ma már jelentősen megváltozott, de ha ilyen fűszereket adunk hozzá, sokkal ízletesebb lesz – írták.
Ha édes, télies ízvilágot szeretnénk, akkor a téli fűszerek a nyerők. A meleg kólába mehet szegfűbors, fahéj, kardamom, szerecsendió és szegfűszeg. Jól illik ezekhez a tejszín és a tojás is. De kipróbálhatjuk a fekete borsot és a koriandert is, ekkor a végeredmény egy nehezebb, földesebb ízvilág lesz – tanácsolták.
Írta a Magyar Hírlap