Kiterjesztett valóságot alkalmazó orvosi eszközt fejlesztett a pécsi zMed Zrt.

MH/MTI
2023. december 9. szombat. 6:43

A 2017-ben alapított, magyar tulajdonú, Pécsen működő társaság az MTI-hez eljutatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a hat év munkájával megvalósult fejlesztés a diagnózist alkotó és műtéteket tervező orvosok munkáját teszi hatékonyabbá.

A megoldással a CT- és MR-felvételeket a felhasználók körbe tudják járni, és az egyes szerveket meg tudják vizsgálni különböző szögekből is, emellett az orvosok egyidőben dolgozhatnak a felvételeken, konzultálhatnak kollégáikkal, megoszthatják a képeket pácienseikkel – derül ki a közleményből.

Az orvostechnológiai képalkotó eljárások fejlesztésével foglalkozó, az elmúlt években néhány főt foglalkoztató zMed Zrt. az MTI érdeklődésére közölte: mivel cégük mindeddig kutatási és fejlesztési periódusban működött, bevételük nem volt; jövőbeni céljaik és terveik között szerepel az új termék értékesítése a piacon.

A nyilvános cégadatok szerint a zMed Zrt. 2022-ben és 2021-ben nem ért el értékesítésből származó bevételt, tavaly 4,8 millió, 2021-ben pedig 9,6 millió forintos veszteséggel zárt.

Írta a Magyar Hírlap