Így törné meg a lengyel fuvarozók sztrájkját Ukrajna

Így törné meg a lengyel fuvarozók sztrájkját Ukrajna

Tkacsov elmondása szerint a lengyel vámosok jelenleg is ellenőrzik a 23 kamionnal megrakott próba-konténervonatot. Folyamatban van a rakomány méreteinek és a teherautók üzemanyag-elérhetőségének egyeztetési folyamata.

Objektum doboz

Megerősítette annak a videónak a valódiságát is, amelyet jelenleg a közösségi oldalakon terjesztenek. Ukrán kamionokat szállítanak rajta vasúton. Jelenleg az Ukrzaliznicja várja a próba konténervonat eredményeit. Ha az ötlet beválik, a teherautókat tömegesen szállítják majd vonattal Ukrajnába.

Ismert, a lengyelek az Európai Unió által ukrán kollégáiknak nyújtott kiváltságok miatt hirdettek tiltakozó akciókat. Követelik az ukrán kereskedelmi árufuvarozás kötelező engedélyezési eljárásának visszaállítását, valamint az ukrán fuvarozó cégeknek 2022. február 24. (az Ukrajna ellen indított orosz háború kezdete) utánra kiadott engedélyek visszavonását, továbbá azt is, hogy az ukrán fél módosítsa elektronikus kiléptetőrendszerét, amely megnehezíti a lengyel kamionosok hazatérését Ukrajnából.

Írta a Magyar Hírlap