Ennyibe kerül a karácsonyi vásározás Bécsben

Ennyibe kerül a karácsonyi vásározás Bécsben

A portál szerint a grill hot dog Bécsben 8 euró, vagyis körülbelül 3000 Ft. A forralt bort, a puncsot, a forró csokoládét elvihető a pohárban (3 euró) vagy bögrében (5 euró) kínálják szokás szerint. Összességében viszont Ausztriában is drágult az élet a tavalyi advent óta.

A cikkben felidézik, hogy a Chriskindlmarkt szervezői tavaly bevezették, hogy többször használatos tányérokon és poharakban adják ki az enni-innivalót, ez most is így van, és idén is kizárólag bioételeket hirdetnek a standok. Ez azt jelenti, hogy teljes körű „bio” minősítéssel rendelkeznek, vagy legalább a kínálatuk több mint 30 százaléka biológiai gazdálkodásból származik.

A kenyérrel kínált kolbász, a Bratwurst például most kenyérrel és hot dogként egyaránt 8 euró, míg tavaly 6-7 euró volt.

A pirított mogyoró és mandula 4,5-5 euró. A bécsi vásár legdrágább étele, a bécsi szelet borjúból burgonyasalátával vagy burgonyával 15,5 euró.

A kis mértékű bécsi áremelkedésre legjellemzőbb példa a lángosé, ami feltét nélkül 6-ról 7 eurósra drágult, és talán a legkelendőbb étel a vásárban.

Az egyenpohárban kínált puncs és forralt bor 6 euró volt tavaly, idén 5,5-6 euró. Az eszpresszó 3,2-3,5 euróba került egy éve, annyi idén is. Az ásványvíz most 3,5 euró, azaz fél euróval drágult, akárcsak a most 4 eurós limonádé és a 4,5 eurós sör. A szénsavas üdítő ára maradt 3,5 euró.

A Telex teljes beszámolója itt olvasható el.

Írta a Magyar Hírlap