Halállistáról Magyarországra

Halállistáról Magyarországra

Úgy látszik, vannak könyvek, melyeknek sors-beteljesülése a klasszikus mondás – habent sua fata libelli, a könyveknek megvan a maguk sorsa – értelmét némiképp felülírva reprezentálják. Vagy legalábbis úgy módosítják, olyan speciális friss aktualitást és értelmet nyújtva, hogy csak lelkesült örömmel pisloghatunk: nézd már, hát ez hogyan sikerülhetett így?

Még 2017-ben, tehát fél évtizeddel ezelőtt jelent meg magyarul az a könyv, amely számos magyar vonatkozása és már akkor kétségtelenül roppant jelentős aktuálpolitikai tartalma ellenére sem keltett érdemi (úgy lehet: semmiféle) visszhangot itt a Duna–Tisza táján. Mint a beteljesülő jóslatok tükre mutathatja: csak jóval később nő(tt) meg igazából e kiadvány súlya, mondandója, témája – és leginkább: főhősének személye – és személyének rendkívülisége is. A könyv címe: Halállistán. Szerzője, egyben abszolút főhőse egy holland ember: bizonyos Geert Wilders. (A könyv alcíme: Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem. A szerző neve mellett egy minősítés a borítón: A szólásszabadság bajnoka. Kiadó: Patmos Records, Budapest)

A nemrégiben lezajlott hollandiai választásokon győztes párt elnöke – aki hazájában 2012-ben megjelent könyvének magyar kiadásához maga írt előszót – a következőképpen szólítja meg a magyarokat: „Hatalmas büszkeség számomra,hogy bemutathatom könyvem magyar fordítását. Magyarország a második otthonom. Ez drága feleségem, Krisztina szülőhazája, azé a gyönyörű, intelligens és bátor asszonyé, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak. A Halállistán – Az iszlám háborúja a nyugattal és velem című könyvemben leírtam, az iszlám milyen totalitárius rendszer, és alapítója, Mohamed parancsait követve miként törekszik a világ feletti uralom megszerzésére, valamint minden férfi és nő alávetésére. Azt is bemutatom, Mohamed könyörtelen követői hogyan fenyegetik halállal az iszlám bírálóit, így sokakkal együtt engem is, miközben a nyugati globalista elit is zaklat bennünket jogi eszközökkel és más módokon. Mint más iszlámkrtikusoknak, nekem is súlyos árat kellett fizetnem az iszlámmal szembeni bírálatomért és a szabadság melletti… kiállásomért.” (Wilders Európa talán legjobban védett embere, aki sehova sem megy testőrei és golyóálló mellénye nélkül. Gyakorlatilag majdhogynem egy széfben él, és még feleségével is csak hetente kétszer találkozik a legnagyobb titoktartás mellett. Csak 2022-ben több halálos fenyegetést kapott, mint az összes többi holland politikus együttvéve. A 240 parlamenti politikus 1125 ilyen jellegű fenyegetéséből hatszázat címeztek neki. Hogy kik és honnan – sejthető… Sőt, tudható.)

„A nemzetközi mainstreammel szemben ért és megért minket, pontosan tisztában van az illegális migráció okozta veszélyekkel” – mondta róla pár hónappal ezelőtt Szijjártó Péter külügyminiszter. Érdemes egy pillantást vetni arra is, hogyan is lát bennünket ez a szinte mesebeli elszántságú-bátorságú hollandus, akit Szabadságpártjának győzelme óta az EU legnagyobb rémálmának tartanak. Ami – Orbán Viktort véve kiindulási alapnak – nem akármilyen teljesítmény…

„Magyarország nélkül a Nyugat már rég elbukott és megsemmisült volna. Valójában Magyarország, az egyik legrégibb európai nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben. Ha van olyan nemzet, amely méltó arra, hogy Európa és a kereszténység védelmezőjének nevezzék, akkor Magyarország biztosan az. (…) Ma ennek a régi háborúnak új fejezete íródik, az iszlám ismét Európára vetette tekintetét. Míg régebben hatalmas hadseregekkel igyekezett meghódítani és uralma alatt tartani Európát, ma az alávetést a tömeges bevándorlók gyarmatosítása által kívánja elérni. Ez másfajta hódítás, de a célja ugyanaz: Európa iszlamizálása és Eurábiává történő átalakítása.”

Készült vele egy interjú, már könyvének magyar kiadása után, 2018 elején. Ebben egyebek között a következőket mondja: „Létfontosságú évek, évtizedek következnek. (…) Azt gondolom, még nincs késő, az emberek pedig ébredeznek. Én azért indulok minden reggel munkába, hogy küzdjek az országainkért.”

Így, ezek után és ezekkel a háttérben következett a választási győzelem. Ki-ki vonja le a következtetéseket. Főleg azután, hogy Európa a gázai harcok óta iszlám szimpátiatüntetésektől hangos, és most már nem pesti belvárosi fiúk hisztérikus és provokatív hazudozásaiban, de ott Nyugaton már tényleg a valóságban terjed, tombol egyre inkább – az igazi antiszemitizmus…

„Üzenem az összes muszlimnak, aki nem tiszteli demokráciánkat és szabadságunkat, alapvető értékeinket, akik a Korán által lefektetett szabályokat többre tartják mint a szekuláris törvényeket: tűnjenek innen!” – mondotta néhány nappal ezelőtt Hollandia leendő miniszterelnöke.

Örüljünk, feleim. Érik a gyümölcs.

A szerző író

Írta a Magyar Hírlap