Folyamatos a szakképzés digitális fejlesztése

Folyamatos a szakképzés digitális fejlesztése

Közölte: minden szakképző intézményben és szakmában ingyenesen elérhetővé válnak a digitális tananyagok a KRÉTA rendszeren keresztül. Egy most lezárt kétéves fejlesztéssel már közel 700 digitális tananyag érhető el a KRÉTA-ban a szakképzésben tanulók számára, ezen belül 200 tananyag közismeretekhez, nagyjából 500 pedig szakmai ismeretekhez kapcsolódik.

A helyettes államtitkár jelezte azt is: az informatikát, digitális alapkészségeket minden tantárgyba be kell építeni.

Pölöskei Gáborné szerint az egyik legfontosabb pont az oktatók továbbképzése, a továbbképzés megújítása és így a digitális ismeretek, módszertanok terén a segítségnyújtás. Oktatói továbbképzési rendszert építettek ki, ahol útmutatást nyújtanak a pedagógusoknak – ismertette, és emlékeztetett: januártól a közneveléshez hasonlóan a szakképzésben is 10 százalékos bérfejlesztés valósul meg.

A helyettes államtitkár a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában is nyilatkozott, ahol kifejtette: a tartalomnak, és a módszertannak is folyamatosan fejlődnie kell a szakképzésben. A szakképzésben a vizsgák rendszerét átalakították, interaktív lett például az írásbeli vizsga. Emellett nincsenek tételek, hanem úgynevezett „projektvizsgáztatás” van, komplex feladatot kell végrehajtani – mondta.

Írta a Magyar Hírlap