Bloomberg: Kudarcot vallottak az USA erőfeszítései Putyin elszigetelésére

Bloomberg: Kudarcot vallottak az USA erőfeszítései Putyin elszigetelésére

A jelentés szerint a látogatás „azt jelzi, hogy Putyin egyre magabiztosabban utazik Oroszországon kívülre annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Európa megpróbálja elszigetelni őt a globális színtéren”.

Az orosz gazdaság biztosabb lábakon áll, míg Ukrajna a washingtoni támogatás ellenére sem láthat katonai sikereket – írta a hírügynökség.

Miközben az orosz vezető erősíti kapcsolatait a Perzsa-öböl menti vezetőkkel, „megkérdőjeleződik Amerika Ukrajnának nyújtott támogatásának tartóssága” – tette hozzá a Bloomberg.

Putyin szerdán két közel-keleti országba – az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába – látogat kétoldalú tárgyalásokra – jelentette korábban a Kreml sajtószolgálata. Találkozik Mohammed bin Szalman al-Saúd szaúdi koronaherceggel és Mohammed bin Zajed Ál Nahjan, az Egyesült Arab Emírségek elnökével.

Putyin a világjárvány kezdete óta nem látogatott közel-keleti országokba. Legutóbbi látogatására – szintén az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában – 2019-ben került sor. Putyin azonban rendszeres kapcsolatot tart fenn arab vezetőkkel más nemzetközi események alkalmával.

Írta a Magyar Hírlap