Pressman hazugsággal zsarolna

Pressman hazugsággal zsarolna

Miért szabad egy amerikai nagykövetnek bennünket, magyarokat azzal vádolni, hogy antiszemiták vagyunk, mindenféle rágalmakat a szemünkbe hazudni, eltekintve a valóság valamennyi árnyalatáról? Csak azért, mert ő az amerikai nagykövet és David Pressmannek hívják? És büszkén mutatta be férjét a nyilvános rendezvényen s a két gyereket, akiket közösen nevelnek? A magyarok udvariasságból nem fordítanak neki hátat, mert ez az LMBTQ-mentalitás Magyarországon finoman szólva sem módi? Vagy ha módi lenne, ha nem lenne gyermekvédelmi törvényünk, ha kitárnánk az óvodák, iskolák kapuit az LMBTQ-érzékenyítők előtt, akkor lehet, hogy Pressman úr nem is antiszemitázna bennünket? Akkor megfelelnénk Amerika kényes elvárásainak?

Az amerikai nagykövet képes volt azt mondani a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében, hogy „Az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével.”

Ha finoman azt mondjuk, hogy ez az ember nem tudja, mit beszél, akkor egyáltalán nem járunk messze az igazságtól. Hogy lehet ilyen arcátlan módon belehazudni a vendéglátó állam kormányának, polgárainak arcába. Nem volt olyan régen, amikor Benjamin Netanjahu egy CNN-interjúban méltatta Orbán Viktor miniszterelnököt az antiszemitizmus elleni fellépésért. És akkor jön Pressman, és kijelenti, hogy Magyarországon a kormány bátorítja az antiszemitizmust, miközben a zéró tolerancia elvet hirdeti, ami ezek szerint egyértelmű hazugság. Az ember esze megáll.

Itt van az izraeli labdarúgó-válogatott, amely egész Európában nem talált biztonságosabb helyet mérkőzéseinek lejátszására, mint a felcsúti Pancho arénát. A meccsek rendben lezajlottak, Izrael Állam köszönetet mondott hazánknak a méltó vendéglátásért.

És akkor jön Pressman szánalmas megnyilatkozása, miszerint „nem teszi semmissé a kormánytisztviselők revizionizmusát, vagy nem menti fel őket azoknak a plakátoknak a felelőssége alól, amelyeket kiragasztanak, újra és újra veszélyes szóképeket oltva a politikájukba”.

Miféle veszélyes szóképeket magyaráz a történetbe David Pressman? Mert hogy ilyenek nem léteznek.
Az aktuális plakát Alexander Sorost és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét ábrázolja, s a szöveg úgy szól, hogy „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

Tudjuk jól, hogy a guruló dollárok mögött Amerika, továbbá – mások között – Soros György fia, az atyai vagyont és a rendelkezési jogokat átvevő Alexander áll, illetve a Magyarországot folyamatosan zsaroló Európai Unió van, hogy engedjük be a migránsokat, adjunk szabad utat a gendernek, és támogassuk fegyverekkel, pénzzel a háborút.

Orbán Viktor pedig következetesen azt mondja, hogy ez nem fog menni, mert Magyarországnak egyik sem érdeke. Ezért van kerítésünk, ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy a gyerekeink nemi identitását kizárólag a szülők határozhassák meg. A halottak százezreit követelő értelmetlen háború helyetti békepolitika miértjének igenlését talán mondani sem kell.

És miután ragaszkodunk az elveinkhez, jön Pressman, és leantiszemitázza azt az országot, azt a kormányt, amely az érintettek szerint is a legtöbbet tesz a zsidók biztonságáért, akik nemhogy üldözve lennének és megkülönböztetve, hanem mint Köves Slomo hangsúlyozta, virágzik Magyarországon a zsidó kultúra. Teszi ezt azért, hogy megtörje a magyarok és Orbán Viktor gerincét. Miközben szava sincs arról, hogy Nyugat-Európában a Hamász-párti tüntetéseken a zsidók élete, testi épsége tömegesen van veszélyben.

Ez, kérem tisztelettel, az aljasság magasiskolája.

Kövér László házelnök azt mondta róla: „Ő nem persona non grata, hanem non person, hogyha valaki ért angolul, tehát számomra például egy nem létező ember, aki néha feltűnik, nem tudom, hogy mit akar, állítólag nagykövet, de pont nem úgy viselkedik, mintha az lenne.”

„Mielőtt barátokat szerezhetnénk magunknak, először önmagunkkal kell megbarátkoznunk” – mondta Eleanor Roosevelt, Franklin D. Roosevelt felesége, a világ first ladyje, ahogy Truman elnök emlegette.
Nem tudom, hogy Pressman nagykövet meg tud-e önmagával barátkozni, de hogy Magyarországon barátokat nem tud szerezni magának, az szinte biztos.

Senki nem szereti ugyanis, ha alaptalanul megpróbálják megalázni.

A szerző szerkesztő

Írta a Magyar Hírlap