Szörnyű tragédia: tiszafa bogyójától halt meg egy autista fiú

Szörnyű tragédia: tiszafa bogyójától halt meg egy autista fiú

Benn Curran-Nicholls mindössze 14 éves volt. A súlyosan autista kisfiú ragaszkodott a napi rutinjaihoz, és ezek közé tartozott a séta a közeli parkban. A család nemrégiben költözött Angliába Ausztráliából, és a szülők bíztak abban, hogy szép életet élhetnek, és megfelelő körülményeket tudnak majd biztosítani a gyereknek – írja a borsonline.hu.

Benn éppen az édesapjával tett egy nagy sétát a gyönyörű disbury parkban, mint minden nap, és az egyik kedvenc elfoglaltságának hódolt: fára mászott.

Tiszafára mászott a gyerek, amelyen bogyókat talált. Az emberek többsége tudja, hogy a tiszafa bogyóit nem szabad elfogyasztani, mert mérgezők, ezt azonban Benn nem tudta mérlegelni. A szép, élénk piros bogyó felkeltette a fiú érdeklődését, és lenyelt belőle többet.

Az apa ezt nem vette észre. Este azonban a gyerek rohamot kapott, és azonnal hívni kellett a mentőket. A manchesteri kórházba szállították, ahol hosszasan küzdöttek az életéért, sajnos azonban Benn elhunyt. Most az a kérdés, hogy ki tehető felelőssé. Sokan az apát hibáztatják, amiért nem figyelt jobban a gyerekére, ugyanakkor a bíróságon azt is hangsúlyozták, hogy sokkal jobban és hangosabban fel kellene hívni az emberek figyelmét, hogy ne egyenek a parkokban bogyókat – írja a Mirror nyomán a borsonline.hu.

Írta a Magyar Hírlap