Látványos videó, majdnem felborult a viharos szélben egy óriástengerjáró

Látványos videó, majdnem felborult a viharos szélben egy óriástengerjáró

Kis híján az oldalára borult egy utasszállító hajó az Adriai-tengeren, a montenegrói Kotori-öbölben. A térséget az elmúlt néhány napban hatalmas viharok sújtották, így az egyébként békés vizű, fjordszerű öbölben is erősek voltak a széllökések és magasak a hullámok. A közösségi oldalakra feltöltött videón egy méretes utasszállító hajó látható, ahogy a szél miatt kibillen az egyensúlyából, és teljesen az oldalára dől. A rémisztő felvételek ellenére a hajónak, miután egy ideig a bal oldalán haladt, végül sikerült egyenesbe állnia, és elkerülnie a felborulást – számolt be a Magyar Nemzet.

A felvételek láttán a közösségi oldalakon sokan éles kritikákkal illették a hajótársaságot és az illetékes hatóságot: „Miért kell kockáztatni az emberek életét?”, „Miért engedték be az öbölbe a hajót, ha tudták, hogy ilyen súlyos a helyzet?”, „A vihar ellen nem lehet győzni” – írták.

Az Amadea nevű hajó német tulajdonban van, és a kisebb tengerjárók közé tartozik – jegyzi meg a Montenegrói Rádió és Televízió. 192 méter hosszú, 40 lakosztállyal, köztük két királyival, és 254 hagyományos kabinnal rendelkezik. Utasai egy 14 napos hajótúrán vettek részt, amelynek részeként meglátogatták a montenegrói partok legizgalmasabb földrajzi képződményét, a Kotori-öbölt is. Bár a vihar okozhatott némi riadalmat az utasoknak, a hajó december 4-ig folytatja útját.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap