Észak-Korea már a Fehér Házat és a Pentagont fotózgatja a kémműholddal

Észak-Korea már a Fehér Házat és a Pentagont fotózgatja a kémműholddal

Ezzel egy időben Kim Dzsong Un, az ország vezetője tanulmányozni kezdte a Fehér Házról és a Pentagonról készült fotókat is. A nyugati hatalmak szerint azonban Észak-Korea a kilövéssel megsértette a Biztonsági Tanács határozatait – írják.

Észak-Korea közölte, többek között az USA és Dél-Korea főbb katonai objektumairól, illetve Rómáról is vannak már képeik. A KCNA által kiadott közlemény szerint hétfőn részletes felvételeket készítettek a Fehér Házról és a Pentagonról – írja a France24.

A jelentésben foglaltak szerint néhány repülőgép-hordozót is kiszúrtak egy katonai bázison és egy hajógyárban a szomszédos Virginia államban. A Biztonsági Tanácsban Észak-Korea ENSZ-nagykövete, Kim Szong amiatt is panaszt tett, hogy más országok nem szembesülnek a műholdakra vonatkozó korlátozásokkal – írták.

Észak-Korea azt állítja, hogy az Egyesült Államok, amelyet hadviselő félnek tart, atomfegyverrel fenyegeti őket. Az USA tagadta ezt, szerintük önvédelemből cselekszenek, és a Dél-Koreával tartott nagy hadgyakorlatok rutinszerűek, illetve a védelmet szolgálják.

Írta a Magyar Hírlap