Egy hónapon belül három nőt próbált megerőszakolni a férfi

Egy hónapon belül három nőt próbált megerőszakolni a férfi

A vádirat szerint a húszas évei közepén járó elkövető 2023. június 5-én Felsőlajos külterületén, az 5. számú főút melletti egyik parkolóban támadta meg első áldozatát. A sértett nőt a férfi a hajánál fogva egy erdős területre rángatta, majd ott akarata ellenére, elhúzódóan, több módon is szexuális cselekményt végzett vele. A nő ellenállását úgy törte meg, hogy nyakához egy kést tartva megfenyegette.

A férfi a cselekmény során a nő táskájából a benne lévő 34.000 forintot is elvette. Miután az elkövető végzett a cselekménysorral, közölte a sértettel, hogy hazaviszi magával, majd arra kényszerítette, hogy együtt gyalog elinduljanak az út mentén. Körülbelül 1,5 kilométer után beértek Felsőlajosra, és a nő kihasználva, hogy már lakott területen vannak, elszaladt. Ezt követően 2023. június 10-én, egy Lajosmizse külső részén található ingatlanba próbált meg behatolni azért, hogy az ott lakó, általa egyébként ismert nővel szexuális cselekményt végezzen. A zajra a sértett felébredt, és kiszólt a vádlottnak, hogy hagyja békén, és menjen el.

A férfi fenyegetőzni kezdett, hogy ha nem engedi be, akkor betöri az ajtót, és megöli. A nő erre megijedt, és kinyitotta az ajtót. A férfi a házban a nőt a kanapéra lökte és megpróbált vele szexuális cselekményt végezni, de nem sikerült izgalmi állapotba hoznia a nemi szervét. Ezt a sértett is észlelte, és sikerült végül lebeszélnie a vádlottat a cselekményéről, aki dolgavégezetlenül távozott. 2023. július 1-jén szintén az 5. számú főút mentén, de ekkor Táborfalva külterületén támadott meg a férfi egy újabb nőt. Mellkasát átkarolva, kezeit lefogva berángatta az út melletti erdős-bokros területre. Ezután megfenyegette a sikoltozó sértettet, hogy ha ellenáll, illetve nem hallgat el, akkor megöli.

A sértett félelmében engedelmeskedett a vádlottnak, aki ezután több módon is szexuális cselekményt végzett vele, majd a helyszínről elmenekült. Dabasi Járási Ügyészség az elkövetővel szemben kétrendbeli befejezett és egyrendbeli kísérleti szakban maradt szexuális erőszak bűntette, illetve kifosztás bűntette, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat.

Írta a Magyar Hírlap