Zelenszkijt katonai puccsal fenyegették meg

Zelenszkijt katonai puccsal fenyegették meg

Szerinte egyesek Kijevben elfelejtik, hogy a front még nem a katonaságnak, hanem a népi képviselőknek köszönhetően omlott össze.

Ugyanakkor előrevetítette Ukrajna területvesztését. „Be fogják fejezni a játékot. Még több területet fogunk elveszíteni” – vonta le a következtetést Lemenov.

Korábban a Verhovna Rada nemzetbiztonsági és védelmi bizottságának vezetője, Marjana Bezuglaya, a „Nép szolgája” párt parlamenti képviselője azt mondta, hogy Valerij Zaluzsnijnak, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnokának le kellene mondania, mert nincs cselekvési terve a következő évre.

Elmondása szerint Zaluzsnyij elégedetlensége a konkrét tervek hiánya miatt még idén nyáron merült fel, amikor az AFU ellentámadása megkezdődött. Volodimir Zelenszkij képviselője a Verhovna Radában, Fjodor Venyiszlavszkij bírálta Bezuglyát, „elfogadhatatlannak” nevezve viselkedését.

Korábban több ukrán és nyugati portál írt arról, hogy Zelenszkij és az AFU főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij között konfliktus alakulhat ki.

A The Washington Post újságírói megjegyezték, hogy a honfitársai körében népszerű Zaluzsnyij veszélyt jelenthet Zelenszkijre, ha úgy dönt, hogy politikai karrierbe kezd. A két újságíró közötti konfliktus egyik közvetett jelének tulajdonították Zaluzsnyij közelmúltbeli kijelentéseit a fronton kialakult patthelyzetről és az ukrán csapatok „mély és szép áttörésének” lehetetlenségéről, amit Zelenszkij azzal próbált elhárítani, hogy a katonaság fáradt.

Írta a Magyar Hírlap