Itthon: Lázár János követné Karácsony Gergelyt, ingyenessé tenné a tömegközlekedést a 14 éven aluliak számára egész Magyarországon

Itthon: Lázár János követné Karácsony Gergelyt, ingyenessé tenné a tömegközlekedést a 14 éven aluliak számára egész Magyarországon

Pontos információk még nem hangzottak el az építési minisztertől.

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfő este a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nagyvállalati Klubjában tartott exkluzív klubesten arról beszélt, teljes egészében ingyenessé tennék Magyarországon a 14 év alattiak utazását tömegközlekedéssel, írja a VG. A miniszter azt is hozzátette, soha ennyien nem használták még a MÁV és a Volán járatait. Azt viszont elismerte, hogy a tömegközlekedés szolgáltatása minimum kifogásolható.

Lázár arra nem tért ki, hogy erről van-e már kormánydöntés, a portál azt írja, hogy reális, komolyanvehető szándéka van a miniszternek. Az ország- és vármegye bérletekkel 50-100 ezer új bérletes jelent meg a tömegközlekedés rendszerében. Lázár megjegyezte, ebben a 600 forintos literárú üzemanyag és a dugók az utakon is közrejátszanak, de a fő ok mégis a rekordolcsó bérlet. Összesen már 3,6 millió ilyen bérletet értékesítettek.

A beszélgetésből nem derült ki a portál szerint, hogy mikor és hogyan vezetné be a szóban forgó intézkedést a kormány. Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a fővárosi tömegközelkedésben már 2021. szeptemberében bevezette a 14 éven aluliak ingyenes utazását.

HVG