Itthon: 3,6 milliárdot kapott az MLSZ az UEFA-tól az Eb-re való kijutásért, ebből több mint egymilliárd forint a játékosoké

Itthon: 3,6 milliárdot kapott az MLSZ az UEFA-tól az Eb-re való kijutásért, ebből több mint egymilliárd forint a játékosoké

Rossinak és a stábnak 540 millió jut, de azt nem árulták el, ki mennyit kap pontosan.

9,5 millió eurót, azaz 3,6 milliárd forintot kap az MLSZ az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), amiért a magyar labdarúgó-válogatott kijutott az Eb-re – tudta meg a sportal.hu.

A 3,6 milliárd forint 35 százalékát, 1,26 milliárd forintnak megfelelő eurót az MLSZ szétoszt a játékosok között. Az összeget 34 felé oszthatja a szövetség: a nyolc selejtező mérkőzésen 28-an léptek pályára, 6-an pedig ugyan benne voltak a keretben, de egyetlen mérkőzésen sem kaptak lehetőséget.

Ha mindenki egyenlően részesedne a pénzből, fejenként valamivel több mint 37 millió forintot kapnának. Az MLSZ nem árulta el, hogyan osztja szét a pénzt, de valószínűsíthető, hogy nem kap ugyanannyit az, aki egy percet sem játszott, mint mondjuk Szoboszlai Dominik, aki végig pályán volt.

Marco Rossi és segítői a 3,6 milliárd forint 15 százalékát, 540 millió forintot oszthatnak szét egymás között. Itt sem tudjuk, hogyan oszlik meg az összeg a stábtagok között, de a sportal.hu megjegyzi, hogy például a Romániát Eb-re juttató Edward Iordanescu lapértesülések szerint 200 ezer eurót, vagyis közel 76 millió forintot kapott a sikeres kvalifikációért.

Az UEFA-tól kapott pénz újabb 35 százalékát (1,26 milliárd forintot) az Európa-bajnoki részvétel költségeire különíti el a szövetség, vagyis ebből finanszírozza a németországi tartózkodást.

A fennmaradó 15 százalékot, további 540 millió forintot a hazai utánpótlásba fekteti majd a szövetség.

HVG