2023. november 24. péntek. 14:28
Frissítve: 2023. november 24. 14:39
Több mint meglepő hír jelent meg a minap, amely arra hívta fel figyelmet: a vörös húsok fogyasztása pozitívan hathat a rák elleni küzdelemben, mi több, megelőzheti a súlyos betegség kialakulását. Ajánlott tehát minél több marha- és bárányhúsból készült ételt és sok tejet fogyasztani. Mindez a Nature orvosi lapban jelent meg, ott publikálták a legújabb kutatási eredményeket. A hír enyhén szólva érdekes annak fényében, hogy évek óta másról sem szól az egészség megőrzésének receptje, miszerint fogyasszunk minél kevesebb vörös húst, mert az maga a vastagbél- és gyomorrák előszobája. Persze nem ez az elő eset amikor hátraarcot csinálnak az egészséges táplálkozásról szóló tézisek. Még sokan emlékezek arra, miként vált egy időben a tojás mint a rossz koleszterin szülőanyja egészségünk fő ellenségévé, hogy aztán mára a legegészségesebb étel kitüntető címért szálljon versenybe. Szóval egyre inkább megértem barátom ars poeticáját, aki azt mondta: eszem, iszom, aztán majd meglátom…
Írta a Magyar Hírlap