Autó: Nagyobb benzinmotorral és 650+ lóerős villanyautóval készül a Hyundai

Autó: Nagyobb benzinmotorral és 650+ lóerős villanyautóval készül a Hyundai

A dél-koreai gyártó a közeljövőben várhatóan belsőégésű és zéró emissziós fronton is komoly fejlesztésekkel támad.

Michelisz Norbert idén egy Hyundai Elantra N versenyautóval nyerte meg a TCR World Tour bajnokságot, mely típus utcai változatában egy 280 lóerős teljesítményű és 392 Nm nyomatékú 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található.

Albert Biermann, a néhány éve a BMW M-től a Hyundai N-hez igazolt német agytröszt most felfedte, hogy a következő generáció Elantra N-be nagyobb, akár 2,5 literes benzinmotor kerülhet, mely úgy felelhet meg a szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak, hogy közben igen komoly lehet a teljesítménye.

Az aktuális Elantra N 5,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra

© Hyundai

Míg az Elantra és az Elantra N mifelénk nem kapható, a Hyundai elektromos szedánja, az általunk nemrégiben 325 lóerős formában alaposan letesztelt Ioniq 6 nagyon is, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, ebből is jön egy szupersportos, könnyített és igen feszes N verzió.

Az Ioniq 6 N állítólag még a 650 lóerős és 770 Nm-es Ioniq 5 N-nél is erősebb és gyorsabb lesz. Viszonyításképp, utóbbi sportos villanyos 3,4 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra és a gyorsulásának csak 260 km/h-nál szakad vége.

A tavalyi RN22e prototípus még csak 585 lóerős, hasonlóan a Kia EV6 GT-hez

© Hyundai

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG