Világ: Öt embert késeltek meg Dublin belvárosában

Világ: Öt embert késeltek meg Dublin belvárosában

Kettejük állapota súlyos.

Egy ötéves kislány és egy harmincas éveiben járó nő súlyosan, három másik ember – köztük egy hatéves kislány és egy ötéves kisfiú – pedig könnyebben megsérült egy késes támadásban Dublin belvárosában – írja a BBC.

A portál szerint a támadás a gyermekek iskolája előtt, a Parnell térnél, az ír főváros sétálóutcájának közelében történt. A támadó indítéka egyelőre nem tisztázott, de a gyanúsított saját magát is megsebezte.

Az ír rendőrség közölte: a gyanúsított egy ötvenes éveiben járó férfi, őt súlyos sérülésekkel kezelik, mást pedig egyelőre nem keresnek az üggyel összefüggésben. Hozzátették: a nyomozást megkezdték, de elszigetelt esetként kezelik a támadást, a terrorcselekmény lehetőségét kizárták.

Leo Varadkar ír miniszerelnök is megerősítette: a rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. „Mindnyájunkat megdöbbentett a Parnell térnél történt eset” – írta közleményében a kormányfő.

Egy, az RTE ír közmédiának nyilatkozó szemtanú elmondta, hogy az út túloldalán egy férfi kezét lendítve, „szúró mozdulatra” készült. Amikor közelebb ért, két leszúrt gyereket látott. Egy másik szemtanú egy kislányt látott a földön fekve, körülötte sikoltoztak és sírtak.

HVG