Medvegyev viccet csinált Finnországból

Medvegyev viccet csinált Finnországból

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz-finn határon kialakult bonyodalmak közepette újabb, Helsinki politikáját gúnyoló tweetet tett közzé.

„- Pekka, hallottad? A mieink egy eltalált orosz tankot állítottak a parlament közelébe, hogy ezzel megalázzák az oroszokat.

– Nem vagyok benne biztos, Matti. Lehet, hogy elbújt benne valami ravasz orosz, hogy lelője a mi törvényhozóinkat. De jut eszembe, ők úgyis csak kerékpáron törhettek be a határunkon.”

– idézte a két fiktív szereplő párbeszédét az X közösségi oldalon (korábban Twitter) az Medvegyev.

Nem ez az első alkalom, hogy ezekre a karakterekre hivatkozik. Korábban a Pekka és Matti közötti beszélgetéseket arra használta, hogy szemléltesse Finnország NATO-tagságának abszurditását és Helsinki jelenlegi hozzáállását Moszkvához.

Ez a tweet azonban egy finnországi ukránbarát társaságok által szervezett tüntetésre utal. Egy Észtországból Helsinkibe hozott, elégetett orosz T-72-es harckocsit helyeztek el a parlament előtti téren. A helsinki orosz nagykövetség tiltakozó jegyzéket küldött a finn külügyminisztériumnak, amelyben istenkáromlónak nevezte az akciót, és felhívta a figyelmet a finn hatóságok botrányos viselkedésére, mivelhogy ők elnézték azt.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap