Autó: Még vadabb lett a már amúgy sem éppen visszafogott új BMW M2

Autó: Még vadabb lett a már amúgy sem éppen visszafogott új BMW M2

Nagyobb leszorítóerő, kisebb rugózatlan tömeg és komolyabb teljesítmény jellemzi az AC Schnitzer újdonságát.

A BMW a közelmúltban dobta piacra aktuális kínálatának egyik legizgalmasabb modelljét, az általunk is alaposan meghajtott vadonatúj M2-t, melyből most egy friss tuningverzió érkezett.

A többek közt a Nürburgringen fejlesztett, testközelből először a decemberi Essen Motor Show-n megtekinthető AC Schnitzer újdonság első futóművét 25-35, hátsó futóművét pedig 20-30 milliméterrel ültették le.

Így fest egy gyári BMW M2

© László Ferenc

És ilyen az AC Schnitzer-féle tuning kivitel

© AC Schnitzer

A látványos hátsó karbon légterelőt felvonultató egyedi aerodinamikai csomagnak köszönhetően elöl 60, hátul 80 kilogrammal nőtt a leszorítóerő.

A 20, illetve 21 colos méretben rendelhető egyedi kovácsolt könnyűfém felniken elöl 285, hátul 295 milliméter széles sportgumik feszülnek, a rugózatlan tömeg 25-35 százalékkal csökkent.

© AC Schnitzer

© AC Schnitzer

Az optimalizált aerodinamikájú AC Schnitzer M2 110 milliméteres kipufogóvégeken keresztül ordibál bele a világba.

A motortuning részleteit egyelőre nem fedték fel, de nyílt titok, hogy erősítőkúrán esik át a gyárilag 460 lóerős teljesítményű, illetve 550 Nm nyomatékú 3 literes biturbó 6 hengeres motor.

A hátsókerék-hajtású, kézi kapcsolású és automata váltóval is rendelhető, 0-ról 100-ra 4,1-4,3 másodperc alatt felpattanó M2 magyarországi alapára 28,2 millió forint.

© AC Schnitzer

© AC Schnitzer

© AC Schnitzer

© AC Schnitzer

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG