Zelenszkij gyors megoldást sürget

Zelenszkij gyors megoldást sürget

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ragaszkodott ahhoz, hogy „alapvető” változtatásokat eszközöljön az ukrán hadsereg harctéri veszteségek kezelésének módjában, miután vasárnap este felmentette Tatjana Osztascsenko vezérőrnagyot, az egészségügyi erők parancsnokát – számolt be az Oroszhírek.

Zelenszkij lépésére azután került sor, hogy találkozott a nemrég kinevezett védelmi miniszterrel, Rusztem Umerovval, miközben Kijevben vádaskodtak az Oroszország elleni nyári ellentámadás kudarca miatt – írták.

„Kevés idő maradt arra, hogy várjunk az eredményekre, gyors cselekvésre van szükség a közelgő változásokhoz” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy az ukrán hadseregnek „alapvetően új szintű orvosi támogatásra” van szüksége.

A The Daily Telegraph című brit lapnak nyilatkozó névtelen ukrán források a „nem megfelelő” felszerelésekre panaszkodtak, például olyan terepfelszerelésekre, amelyeket Kijev Kínából vásárolt. Azt is állították, hogy a rossz kiképzés miatt a harci orvosok akkor is használtak érszorítót, amikor nem volt rá szükség, és ezzel növelték az amputációk számát – írja a lap.

Írta a Magyar Hírlap