Az ANSA jelentése szerint igazságügyi források számoltak be arról vasárnap, hogy egy 46 éves olasz nő életét vesztette a kórházban, miután a múlt hónap végén egy pizzériából a sürgősségire szállították feltételezett mérgezés gyanúja miatt – számolt be a Liner.
Noha első körben az általa fogyasztott ételre gyanakodtak, az orvosszakértők kizárták, hogy az általa elfogyasztott pizzában lehetett valami, ami botulizmust okozott volna nála. A botulizmus a baktérium okozta élelmiszermérgezések egyik legsúlyosabb formája, melynek tünetei 12-36 órával a toxint tartalmazó étel fogyasztása után jelentkeznek – írták.
Ezt követően kiderült, hogy a nő és férje Avellino közelében műtrágyát állított elő, majd megállapították, hogy nem ételmérgezés, hanem műtrágyamérgezés állt a nő hirtelen megbetegedésének hátterében. A Nápolytól délkeletre fekvő Avellino tartománybeli Ariano Irpinóból származó 46 éves Gerardina Corsano október 31-én vesztette életét a kórházban – írja a lap.
Írta a Magyar Hírlap