Vállalkozás: Állítólag ez a 10 legstresszmentesebb meló a világon

Vállalkozás: Állítólag ez a 10 legstresszmentesebb meló a világon

Az USA-ban vizsgálták a kérdést.

Az Egyesült Államokban a dolgozó népesség 77 százaléka számolt már be arról, hogy munkahelyi stressztől szenvedett – derült ki az Amerikai Pszichológiai Társaság áprilisban megjelent, 2023-as Work in America felméréséből, melyet a portfolio.hu szúrt ki.

A kutatás végül 873 foglalkozást rangsorolt a stressztűrés alapján, ez alapján pedig a top10 legstresszmentesebb munkakör (egy 0-tól 100-ig terjedő skála alapján, ahol a 100 a legstresszesebb):

  1. Térképész és fotogrammetrikus (52)
  2. Környezetvédelmi közgazdász (52)
  3. Csomagoló- és töltőgép kezelő (52)
  4. Levéltáros (53)
  5. CNC-programozó (53)
  6. Villamosberendezés-összeszerelő (53)
  7. Ipari ökológus (53)
  8. Üzemanyagcella szakmérnök (54)
  9. Autópálya karbantartó (55)
  10. Gépi adagoló- és rakodómunkás (56)

Persze annyit azért érdemes megjegyezni, hogy mindig az adott egyénen múlik, mit tart stresszesnek, például biztosan van olyan, aki nem érzi magát nyugodtnak, miközben javítja az autópályát és száguldoznak el mellette az autók.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

HVG