Itthon: Gondnokság alá vetetnék a menesztett zebegényi polgármestert, aki kisollóval szurkált meg egy helyi képviselőt

Itthon: Gondnokság alá vetetnék a menesztett zebegényi polgármestert, aki kisollóval szurkált meg egy helyi képviselőt

Parádi Katalin azt állítja, koncepciós eljárás zajlik ellene.

Ferenczy Ernő zebegényi alpolgármester rendkívüli ülést hívott össze hétfő délutánra a múlt héten menesztett zebegényi polgármester, Parádi Katalin ügyében, írja a Telex. A volt polgármesterről vasárnap készített videót Nyári Péter zebegényi képviselő, amelyen Parádi Katalin a képviselő szerint részeg volt, sértegette, és egy kisollóval is megszúrta. Mindezt a képviselő egy posztban is megírta, a polgármesterrel egy november 11-én kigyulladt háznál találkozott a Szegfű utcában.

Nyári hozzátette, hogy Parádi Katalint ezek után mentővel vitték kórházba, ami közben a mentősökre is rátámadt. A váci kórház várójában pedig le kellett kötözni a nőt. Parádi nyilatkozott vasárnap a lapnak, azt mondta, szerinte koncepciós eljárás zajlik ellene.

Mindezt azzal magyarázta, hogy megválasztásakor közölte, nem fog 8 órában dolgozni a hivatalban, ugyanis kisfiával van otthon gyodon, ez pedig megengedi neki, hogy napi 4 órában otthonról dolgozhasson. Erre a jegyző azt mondta, hogy a jelenléti ívet vezetni kell, és kikérte a körzethez tartozó többi polgármester jelenléti ívét, amikről Parádi azt mondta, meghamisították őket. Parádi azt is hozzátette, méltatlanul bántak vele a mentősök, nem kapott vizet és hányózacskót sem.

Az összehívott rendkívüli ülésen mindhárom napirendi pontja Parádi ügyével kapcsolatos, az egyik az illetményéről, a foglalkozás egészségügyi vizsgálat elrendeléséről, a harmadik pedig arról szól, hogy a gyámhatóság részére küldjenek-e jelzést Parádi Katalin ideiglenes gondnokság alá helyezés megállapítására.

Az önkormányzat kiposztolta ezt közösségi oldalára is, Parádi pedig kommentelt a bejegyzés alá, azt írta: „Indítványozom, kérem és követelem ezen kérdések nyílt ülésen való megtárgyalását. Ezen indítványom haladéktalanul E-papíron is eljuttatom a hivatal részére. Szerintem ez egy olyan ügy, amit jogában áll a nyilvánosságnak is látni, nem csak a kivonatot.”

A lapnak azt is mondta Parádi, hogy félti az életét, és a maga részéről mindent megtett annak érdekében, hogy a lakosokat minél szélesebb körben tájékoztassa.

HVG