Élet+Stílus: Lekapcsolták a gépekről és meghalt az a gyógyíthatatlan beteg brit csecsemő, akit szülei haza sem vihettek a kórházból

Élet+Stílus: Lekapcsolták a gépekről és meghalt az a gyógyíthatatlan beteg brit csecsemő, akit szülei haza sem vihettek a kórházból

Indi Gregory mitokondriális betegségben szenvedett, ez egy ritka kór, ami megakadályozza a test sejtjeit abban, hogy energiát termeljenek.

Lekapcsolták a gépekről és meghalt az a gyógyíthatatlan beteg brit csecsemő, akit szülei haza sem vihettek a kórházból – derül ki a brit bulvárlap, a Sun cikkéből. Indi Gregory hét hónapos volt és mitokondriális betegségben szenvedett. Ez egy ritka kór, ami megakadályozza a test sejtjeit abban, hogy energiát termeljenek.

Ezen felül a kislánynak volt egy lyuk a szívében és a februári születését követően szinte azonnal műtétet kellett végezni a belein és a koponyáján is.

A nottinghami Queen’s Medical Centre, a kórház, ahol a csecsemőt ápolták, már korábban javasolta, hogy kapcsolják le a gyermeket a gépekről, ám ezt a szülők bíróságon támadták meg. A bíróság viszont a kórház mellé állt, mivel az orvosi bizonyítékok Indi betegségének gyógyíthatatlanságáról „egyhangúak és egyértelműek”.

A bíró azt is elutasította, hogy szülei hazavigyék a csecsemőt, mivel „szinte lehetetlen” lenne a kislány életben tartásához szükséges és a tünetei enyhítésére irányuló kezeléseket a család otthonában elvégezni.

A múlt héten az olasz kormány is fellépett a csecsemő életének megmentése érdekében, és megadta neki az olasz állampolgárságot, a római Bambino Gesu Gyermekkórház pedig bele is egyezett a kezelésébe, de a brit bíróság ezt is elutasította.

HVG