Varga Mihály: Újabb álhírt terjeszt a baloldal

Varga Mihály: Újabb álhírt terjeszt a baloldal

Ha valami épül, megújul, a baloldal menetrendszerűen támadja – erről írt posztot Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán pénteken. Most a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium 120 éves műemléki épületének helyreállításáról terjesztenek álhíreket – tette hozzá.

A Magyar Királyi Pénzügyminisztérium rekonstrukcióval a Budai Vár egyik meghatározó épülete menekült meg a pusztulástól, és visszakapja méltó, eredeti állapotát, méretét és funkcióját. A helyreállítással több mint 10 ezer négyzetméteren újul meg az épület és annak környezete – olvasható a pénzügyminiszter bejegyzésében.

Varga Mihály írásában leszögezte: álhír, hogy a Pénzügyminisztérium engedély nélkül épített be 400 négyzetméter területet, ezzel szemben tény, hogy a beruházás során minden a szükséges engedélyek birtokában és a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.

Hangsúlyozta, nem felel meg a valóságnak az sem, hogy egyeztetés nélkül történt a beépítés, ezzel szemben jegyzőkönyvekkel alátámasztható tény, hogy az I. Kerületi Önkormányzat az építési folyamat valamennyi lényeges, közterületet érintő részéről időben és folyamatosan értesült.

Sajnálatos, hogy az I. kerület baloldali vezetésének botrányairól a műemléki rekonstrukció körüli hangulatkeltéssel igyekeznek elterelni a figyelmet – zárta posztját a tárcavezető.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap