Forbes: Az ukránok nem tanulták meg, hogyan kell használni a német Leopard harckocsikat

Forbes: Az ukránok nem tanulták meg, hogyan kell használni a német Leopard harckocsikat

Az ukrán hadsereg soha nem tanulta meg, hogyan kell megfelelően használni a német Leopard harckocsikat, így fennáll a veszélye, hogy teljesen elveszíti őket – írja David Axe a Forbes című lapban, olvasható az Oroszhirek.hu-n.

„Amit az ukránoknak nem szabadna megtenniük, azt gyakran teszik a Leopard 2-esekkel: kis csoportokban, különösebb gyalogsági támogatás nélkül használják őket, és egyenesen az orosz állások felé vezetik őket – gyakran aknamezőkön, tüzérségi és öngyilkos drónzónákon keresztül” – áll a cikkben.

A lap megjegyezte, hogy Ukrajnának még legalább 195 darab, 1980-ban gyártott Leopard 1A5 könnyű harckocsit kellene kapnia. De még ez a nagy mennyiségű felszerelés is gyorsan megsemmisül, mert az ukrán erők nem megfelelően használja azokat – tette hozzá a cikkíró.

Korábban a Deutsche Wirtschafts Nachrichten arról számolt be, hogy a Leopard 2 harckocsikat is gyártó német Rheinmetall konszern az ukrajnai veszteségek és a nemzetközi verseny miatt részben elvesztette a „csodafegyverek” gyártójának státuszát.

Írta a Magyar Hírlap