Vállalkozás: Itt vannak az újabb magas gázszámlák, most a diktálós fogyasztók kaptak a vártnál nagyobb csekket az MVM-től

Vállalkozás: Itt vannak az újabb magas gázszámlák, most a diktálós fogyasztók kaptak a vártnál nagyobb csekket az MVM-től

Az MVM ismét úgy számlázott, ami egy átlag fogyasztó számára követhetetlen.

Idén ősszel a diktálós fogyasztók egy része szembesült jóval magasabb gázszámlával, tudósít az RTL. A hvg.hu is többszörösen beszámolt róla, hogy a nyáron sokan sokkolóan magas számlákat kaptak, a rezsicsökkentés fenntartásának ellenére.

A Híradónak az egyik nyilatkozó azt mondta, tavaly októberben 85 köbméter gázért 11 ezer forintot fizetett, míg egy évvel később alig valamivel többért, 89 köbméterért már 28 ezret számláztak ki neki. A megszólaltatott szakértő szerint ennek az oka az MVM átlagfogyasztó számára követhetetlen számlázási módszere.

A szolgáltató elismerte, hogy többen kaptak magasabb összegű számlát, de most csak a havi diktálós fogyasztók. Azt írták, idén eltolódott a fűtési időszak kezdete, ezért a számlák azonos fogyasztás mellett is nagyobb arányban tartalmazhatnak versenypiaci költséget tükröző árat, mint tavaly ilyenkor.

Hozzáteszik, azok, akik nem tudják egyben kifizetni a magasabb összegű számlát, az ügyfélszolgálaton jelezhetik. Az MVM ugyanakkor kiemelte, hogy az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem veszik el.

HVG