Vállalkozás: Megrendült Európa egyik legnagyobb ingatlankezelő-birodalma, az alapító távozik a cég éléről

Vállalkozás: Megrendült Európa egyik legnagyobb ingatlankezelő-birodalma, az alapító távozik a cég éléről

A 23 milliárd eurós birodalom egy ideje már lejtmenetben van.

Lemond Európa egyik legnagyobb ingatlankezelő cégének alapító-vezetője, az osztrák René Benko (fotónkon), a német könyvvizsgáló, Arndt Geiwitz veszi át a 23 milliárd eurós birodalom irányítását – írj a Standard. Benko a befektetői kéréseinek tesz eleget, akik régóta szorgalmazzák, hogy lépjen hátra, és bízza szakértőre az utóbbi időben alapjaiban megrendült ingatlanos cég visszarántását a szakadék széléről.

Benko nem csak a Signa Holding tanácsadó testületének elnöki tisztét adja át a német szervezetátalakítónak, Geiwitz átveszi a Signa részvényesi bizottságának elnöki tisztét is. A Benko-család magánalapítványa továbbra is a Holding legnagyobb részvényese marad.

Geiwitz feladata a teljes vállalatcsoport strukturális átalakítása, és a kiadott sajtóközlemény szerint a Signa Holding valamennyi részvényesének bizalmát élvezi. Benko a változásokról azt mondta: „A jelenlegi helyzetben ez a legjobb megoldás a vállalat, a partnerek, a befektetők és a munkavállalók számára. A feladat most a bizalom helyreállítása, és ehhez szeretnék hozzájárulni. A Signa ingatlanportfóliója egyedülálló, és az is marad. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a vállalatnak nagyon jó jövője lehet”.

A Signa csoport helyzete az elmúlt hetekben és különösen az elmúlt napokban egyre bizonytalanabbá vált. Legutóbb az amerikai Fitch hitelminősítő intézet „magas kockázatú” befektetési fokozatra minősítette vissza. Ezt megelőzően a Signa Sport United, a csoport sport kiskereskedelmi üzletága vált fizetésképtelenné, miközben a Signa németországi áruházai egy ideje már a gazdasági túlélésért küzdenek.

HVG