Itthon: Lázár János: Jövőre kezdődik a legfontosabb vasúti hálózatok felújítása

Itthon: Lázár János: Jövőre kezdődik a legfontosabb vasúti hálózatok felújítása

A miniszter szerint még a legsürgetőbb munkák elvégzéséhez is évekre lesz szükség, de jövőre belekezd a kormány a vasútfelújításba.

„A magyar vasút újjáépítéséhez is évekre van szükség. Az első és legfontosabb lépés, hogy a legfontosabb vasúti hálózatokat újjáépítsük, illetve járműveket vásároljunk, ebbe bele fog kezdeni a kormány a következő esztendőben” – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter az RTL Híradójának az új budakeszi tanuszoda átadásán. Azt azért hozzátette: még a legsürgetőbb munkák elvégzéséhez is évekre lesz szükség. A miniszter azt is megígérte, hogy a teljes budapesti HÉV-hálózatot is felújítják a következő években.

Lázár nem tért ki arra, mindez milyen pénzből valósul majd meg, de szakértők szerint ezermilliárdokra lenne szükség egy ilyen léptékű vasútmodernizációs program végrehajtásához.

A miniszter elárulta azt is, hogy ő ugyan nyáron ült legutóbb vonaton, de a gyereke hetente többször is jár. „Eléggé tisztában vagyok azzal, milyen állapotok vannak az autóbuszokon és a vasúti járműveken is, azonban azt is tudom, hogy a lakosság… tiszteletreméltóan tűrőképes” – tette hozzá.

A teljes riport itt nézhető meg:

HVG