Tech: Ha Samsung telefonja van, ezt kapcsolja be rajta azonnal, amikor meglátja

Tech: Ha Samsung telefonja van, ezt kapcsolja be rajta azonnal, amikor meglátja

Nem újdonság, hogy az okostelefonok nem egy esetben óriási biztonsági kockázatot jelentenek, különösen amiatt, hogy rengeteg érzékeny információt tárolunk bennük. A Samsung egy fontos lépést tett a Galaxy telefonok egy részének védelme érdekében vadonatúj, Auto Blocker nevű eszközével.

A Samsung megkezdte a telefonjain futó felhasználói felület, a One UI legújabb, hatos verziójának terjesztését telefonjaira. Az Android 14-en alapuló szoftverfelület számos új funkciót, teljesítménynövelést és személyre szabási lehetőséget kínál. Figyelemre méltó kiegészítése az Auto Blocker nevű biztonsági eszköz, egy további biztonsági funkció, amely a gyártó ígérete szerint javítja Samsung okostelefonok biztonságát.

Az Auto Blocker számos, a One UI 6-ot futtató telefon számára elérhető lesz. A Galaxy S-széria 21-es és újabb modelljein, az összehajtható telefonok hármas számozású és újabb modelljein is ott lesz, de persze az olcsóbb (Galaxy A04 és újabb) mobilokon, illetve a Galaxy Tab 8 és újabb táblagépeken is várható.

Az alapértelmezés szerint kikapcsolt Auto Blocker aktiválása után lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban beleszóljanak az eszközeik védelmébe. Az eszköz három fő funkciót tartalmaz: blokkolja a megkérdőjelezhető forrásokból származó alkalmazások telepítését, rendszeresen ellenőrzi az alkalmazásokat potenciális biztonsági fenyegetések szempontjából, valamint megakadályozza az USB-kábelen keresztül a telefonra küldött rosszindulatú parancsok végrehajtását. Ez utóbbi funkció különösen hasznos lehet a tapasztalatlan felhasználók számára, akik nincsenek tisztában a nyilvános USB-töltőaljzatok veszélyeivel.

A One UI 6 frissítés a Message Guard funkció jelentős továbbfejlesztését is magával hozza. A Message Guardot néhány hónappal ezelőtt jelentettek be, és a szöveges üzenetek által kezdeményezett kattintásmentes támadások mérséklésére tervezték. Most kiterjesztik a védelmét, hogy megakadályozza a nulla kattintásos támadásokat olyan népszerű üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, mint a Facebook Messenger, a Telegram és a WhatsApp.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG