Világ: Steven Tylert, az Aerosmith énekesét szexuális zaklatással vádolják

Világ: Steven Tylert, az Aerosmith énekesét szexuális zaklatással vádolják

Jeanne Bellino azt állítja, hogy 1975-ben, 17 éves korában, ellene elkövetett állítólagos bántalmazás után „maradandó lelki sérülést” szenvedett.

Az Aerosmith énekese, Steven Tyler újabb szexuális zaklatás vádjával néz szembe: a csütörtökön New Yorkban benyújtott kereset szerint egy 17 éves lányt molesztált az 1970-es években.

A részletekről csütörtökön számolt be a Rolling Stone című lap, amely szerint Jeanne Bellino, egykori gyermekmodell állítólag „tartós érzelmi sérülést” szenvedett, miután a most 75 éves zenész akarata ellenére tapogatta és csókolgatta.

Bellino tizenévesen egy manhattani divatbemutatón dolgozott 1975 nyarán, amikor egy barátja elintézte, hogy találkozzon az Aerosmith-szel egy közeli szállodában – írja a Rolling Stone. A perben azt állítják, hogy Tyler kétszer is bántalmazta őt szexuálisan aznap, amikor együtt voltak, egyszer egy telefonfülkében, amelybe – állítása szerint – belelökte őt, mielőtt megtapogatta és hozzá dörgölőzött, majd később a szállodában, ahol állítólag erőszakkal megcsókolta, és újra hozzányomta a testét.

Bár az állítólagos incidensek több mint fél évszázaddal ezelőtt történtek, a kereset szerint Bellino „nagy lelki és testi fájdalmat, súlyos és tartós érzelmi stresszt, az érzelmi stressz fizikai megnyilvánulásait, szégyent, megaláztatást, fizikai, személyes és pszichológiai sérüléseket szenvedett és szenved a jövőben is”.

Azt is állítja, hogy „az incidens következtében kórházba került, gyógyszereket kapott”, és még most is gyógyszert szed, hogy „megbirkózzon a szexuális támadással, és hosszú távú fizikai sérüléseket szenvedett a trauma miatt”.

Az állítólagos telefonfülkés támadás Bellino szerint akkor történt, amikor a zenekar és kíséretük több tagja a manhattani Warwick hotelből a Sixth Avenue-n sétálni indult. Állítása szerint séta közben feltett Tylernek egy kérdést egy dalszöveggel kapcsolatban, mire a férfi belökte őt a fülkébe.

„Miközben fogva tartotta őt, Tyler a nyelvét a szájába dugta, és a kezeit a testére, a melleire, a fenekére és a nemi szervére tette, ruhákat vett le róla, és a telefonfülke falához szorította” – állítja a perben a lap szerint.

„Tyler tapogatta a lányt, és úgy tett, mintha szexelne vele. A többiek a telefonfülke előtt álltak és nevettek. Az eseményeket a járókelők is látták, de senki sem avatkozott közbe”.

Bellino azt állítja, hogy a szállodába történt a második támadás. Tyler erőszakkal megcsókolta és hozzádörgölőzött, majd eltűnt a szobájába, és azt mondta, hogy majd le fog érte telefonálni.

Amikor hívta, állítása szerint annyira megijedt, hogy „nem tudott beszélni és megbénult”, majd a kijárat felé futott, és egy portás, aki meglátta a kétségbeesését, gyorsan beültette egy taxiba.

A cikkből nem derül ki, hogy Bellino miért nem állt elő a vádakkal közel 50 évig.

Az eset párhuzamot mutat egy másik, tavaly Kaliforniában benyújtott perben szereplő állításokkal, amelyben Julia Holcomb Misley, azt állítja, hogy 16 éves korában Tyler szeretője lett, aki arra használta a befolyását, mint prominens sztár, hogy „manipulálja, kihasználja [és] szexuálisan bántalmazza” őt több hónapon keresztül.

Állítólag a férfi arra is rábeszélte Misley szüleit, hogy engedjék meg neki, hogy ő legyen a lány törvényes gyámja, így a letartóztatástól való félelem nélkül vihette át őt az államhatáron. Tyler tagadta Misley állításait a bántalmazásról és testi sértésről, de azt nem, hogy lefeküdt volna vele.

Tyler zenekara jelenleg a Peace Out búcsúturnén van az Egyesült Államokban.

HVG