Tech: 2003 egyik legmenőbb telefonja adta az ötletet a Samsung új csúcsmobiljához

Tech: 2003 egyik legmenőbb telefonja adta az ötletet a Samsung új csúcsmobiljához

Amikor a múlt és a jövő találkozik: a Samsung bemutatta egyik legújabb telefonjának, az összehajtható Galaxy Z Flip5-nek a múltidéző (retro) változatát. Mindezzel egy húszéves telefon innovatív dizájnja és funkciói előtt tiszteleg.

Különleges dizájnjával és teljesítményével hívta fel magára a figyelmet még 2003-ban (azaz már húsz éve) a Samsung SGH-E700 telefonja, amelybe elsőként építettek be antennát. Ez az újítás pedig, párosulva a telefon széles körű népszerűségével (10 millió darabot adtak el belőle), kulcsszerepet játszott a Samsung pozíciójának előremozdításában a mobiltelefonok világában. Olyannyira kedves volt ez az eszköz a dél-koreai gyártó szívének, hogy 2007-ben néhány frissítéssel újra kiadta a telefont, hogy ne hagyja csillapodni a népszerűségi hullámot.

2023-at írunk, és a Samsung most nem újabb iteráció mellett döntött, hanem egyik legújabb és legfejlettebb telefonjának, a Galaxy Z Flip5-nek készítette el az SGH-E700-at idéző „retro” változatát. A speciális kiadás november 1-jétől elérhető Dél-Koreában, Németországban és az Egyesült Királyságban, egy nappal később pedig Franciaországban és Ausztráliában (e kiválasztott országok fogyasztói kizárólag a Samsung hivatalos webhelyén vásárolhatják majd meg ezt az eszközt).

A Galaxy Z Flip5 Retro több egy stilizált készüléknél. A korlátozott ideig kapható okostelefonhoz tartozik néhány különlegesség, amely a Samsung múltja előtt tiszteleg. Ez többek között három Flipsuit kártyát jelent, amelyek a cég életének különböző szakaszait ábrázolják. Az első Flipsuit kártya szürke, az eredeti Samsung logóval 1938-ból, körkörös dizájnjával három csillagot és három csíkot tartalmaz. A csomagban található másik kiemelkedő Flipsuit kártyának piros a háttere, és az 1979-es Samsung logó fekete változata látható rajta. Van még egy Flipsuit tok is a kártyákhoz. A csomagban még a Samsung logóinak matricái is megtalálhatók, ahogy a logók változtak az évek során. A vásárló kap még egy egyedi sorozatszámmal rendelkező Collector kártyát az SGH-E700 képével.

A Galaxy Z Flip5 Retro ügyesen valósítja meg az SGH-E700 különböző jellegzetességeit, például az indigókék és ezüst színek kombinációját, a 2000-es évek pixelgrafikájának újraértelmezését az UX dizájnban és a Flex Window exkluzív animációját, amely – kis nosztalgiából – városképet mutat.

Hardverszempontból a telefon viszont ugyanaz lesz, mint az alap Galaxy Z Flip5: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 hajtja majd, és egy 120 Hz-es AMOLED 2X 6,7 hüvelykes fő kijelzővel és egy Super AMOLED 3,4 hüvelykes fedőképernyővel rendelkezik. Természetesen benne lesznek benne azok a vékony zsanérok is, amelyek az összecsukható telefonok egyik legnagyobb problémáját orvosolták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG