Világ: Elismerte az izraeli hadsereg a dzsabáliai menekülttábor bombázását, meg is magyarázták a támadás okát

Világ: Elismerte az izraeli hadsereg a dzsabáliai menekülttábor bombázását, meg is magyarázták a támadás okát

Az IDF közleménye szerint a célpont egy olyan Hamász-vezető volt, aki részt vett az október 7-i támadásban, és hírszerzésük szerint meg is halt Ibrahim Biari a légicsapásban.

Az izraeli hadsereg elismerte, ők bombázták le a dzsabáliai menekülttábort a Gázai övezetben. Azt közölték, a Hamász egyik parancsnoka volt a célpontjuk, aki az október 7-i támadás egyik vezetője volt, írja a SkyNews.

A portálnak egy közeli kórház igazgatója elmondta, hogy több százan megsérültek és meghaltak a térsék északi részén lővő Dszabalíja menekülttáborban történt robbantásban. Ayed al Bazm, a gázai Hamász vezette belügyminisztérium szóvívője pedig azt mondta, hogy hat bomba csapódott be a területen, a robbanásokban pedig lakóházak is megrongálódtak. A támadásban legalább 50-en meghaltak, és 150-en megsérültek.

Az IDF közleményében azt írja, vadászrepülőik az ISA hírszerzési információi alapján megölték Ibrahim Biarit, a Hamász központi dszabalíjai zászlóaljának parancsnokát. Biari volt az egyik vezető, aki felelős a Nukbha terorrista ügynökök Izraelbe küldéséért, akik október 7-én gyilkos terrortámadást hajtottak végre, teszik hozzá. Az IDF álláspontja szerint számos Hamász-terorristát sikerült elpusztítaniuk a csapás során.

Az izraeli–palesztin háborúról szóló tudósításunkat itt követheti.

HVG