Itthon: A Rogán Antal-féle nemzeti lakáslottós cégé a raktár, ahol évi egymilliárdért tárolja az állam a koronavírus alatt vett lélegeztetőgépeket

Itthon: A Rogán Antal-féle nemzeti lakáslottós cégé a raktár, ahol évi egymilliárdért tárolja az állam a koronavírus alatt vett lélegeztetőgépeket

Az épületet már a lélegeztetőgépek beszerzése után, 2021-ben vásárolták meg.

Koronavírus-járvány

Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

A korábban a Rogán Antal által kidolgozott, államilag támogatott nemzeti lakáslottóról elhíresült cégé az a raktár, ahol a koronavírus-járvány alatt beszerzett lélegeztetőgépeket tárolják – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A raktározás évente nettó 780 millió forintba, azaz áfával együtt közel egymilliárd forintba kerül. Az épület a Carion-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztési alapé, és már a lélegeztetőgépek beszerzése után, 2021-ben vásárolták meg. A magánszemélyek kezében lévő cég korábban arról híresült el, hogy egyedül ők feleltek meg azoknak a feltételeknek, amiket az államilag támogatott lakáslottó szervezőitől elvártak. Az erről szóló törvényjavaslatot Rogán Antal nyújtotta be.

A parlament Népjóléti Bizottságának ellenzéki tagjai hétfőn jutottak be abba a hatalmas gödöllői raktárba, ahol a koronavírus-járvány alatt vásárolt 12 ezer lélegeztetőgép áll bontatlanul. A gépekért a magyar állam több mint 300 milliárd forintot fizetett.

A teljes riport:

HVG